Бъчварова: Шофьорите не спазват ограниченията

Тя беше категорична, че не трябва да се стига до ситуация като на Нова година

„Длъжни сме да осигурим условия, ако времето се влоши, а не да се получи ситуация, като на Нова година”, каза в предаването „Здравей, България” министърът на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова.

Тя добави, че пътищата ще бъдат затваряни, за да бъдат почистени, като бъдат поставяни заграждения и постове на КАТ. „Всички усложнения идват от това, че шофьорите не спазват ограниченията”, заяви Бъчварова.

„Изказването на БСП в момент, в който ние се опитваме да извадим хората от снега и да изкарат спокойно празника, е изключителен политически егоизъм”, каза министърът на вътрешните работи в оставка.

Относно гонките по пътищата и по-конкретно инцидента на Околовръстното, при който пострадаха две жени, Бъчварова съобщи, че това е престъпно поведение. „На мястото има камера и ще се установи каква точно е била скоростта. Недопустимо е да се шофира по този начин. Промените в новия закон влизат в сила от 21 януари. Те са много по-строги – глобите са по-високи, ще се свалят и номерата на колата, ще се отнемат и свидетелства за правоуправление”, заяви тя.