Теменужка Петкова обясни какви мерки са взети заради усложнената зимна обстановка

Министърката в оставка с първи коментар за обвинението срещу Трайчо Трайков

Когато се очаква такава усложнена метеорологична обстановка, не е изключено да има аварии. Важно е да се реагира адекватно и да бъдат взети превантивни мерки. Това заяви в ефира на bTV министърката на енергетиката в оставка Теменужка Петкова.

"Доста преди да настъпи зимата извършихме проверки в трите електроразпределителни предприятия, за да установим каква е готовността има за тази обстановка в момента. Сега обаче сме предприели следните мерки: с трите електроразпределителни дружества сме в непрекъсната комуникация. Те удвоиха своите екипи и цялата техника, която е необходима, е налична. Имаме рамков договор за облитане с хеликоптер и с дрон, за да може да реагираме максимално бързо", каза тя.
"Първо не се чувствам компетентна да говоря за вина, има си органи, които ще се произнесат. Имайки предвид това, че при мен няма документи във връзка с тази сделка, самата продажба е извършена все пак чрез Българската фондова борса, трудно ми е да направя подобен анализ. Ние сме на отговорни места и носим отговорност, Всеки, който е министър, трябва да знае, че носи отговорност за действията, които е предприел. Сигурна съм, че господин Трайков ще изложи своята версия и ще се стигне до обективната истина", това заяви тя по повод на обвиненията срещу Трайчо Трайков за безстопанственост.