Борисов разпореди всички служби да бъдат мобилизирани за предстоящите снеговалежи

Специално ДАИ искам да присъства навсякъде, да следят ТИР-овете, защото тези безобразия трябва да престанат, посочи премиерът

Премиерът Борисов призова министрите, участващи в сформирания с негова заповед Национален щаб по повод прогнозите за предстоящи обилни снеговалежи и силни ветрове, да работят изключително активно.

"Специално ДАИ искам да присъства навсякъде, да следят ТИР-овете, защото тези безобразия трябва да престанат“, заяви министър-председателят.
По думите му, не може да бъде казано на хората да не пътуват. „Затова имайте пълна готовност – за тези, които са неразумни и тръгнат в такова време - да имаме готовност съответно да им се окаже помощ“, допълни Борисов.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която е ръководител на Щаба, информира премиера за предприетите от ведомствата превантивни мерки. „Всяко едно министерство е задействало мерките. Възложили сме на нашите директори заедно с областните управители и кметовете на общини да подготвят местните щабове и кризисните центрове да бъдат в готовност, ако се наложи евакуация на хора, да могат да ги настанят, допълни вицепремиерът Бъчварова.