Димо Тонев: Ще се борим за победа над Турция

Срещу Франция направихме два коренно различни мача

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 20 години, който е воден от треньора Димо Тонев изигра две контроли срещу Франция в столичната зала "Христо Ботев". Мачовете бяха част от подготовката за световната квалификация в Турция, в която, поради отказване на два от съперниците, волейболистките ни ще играят само една среща с домакините на 7 януари.
 
В първата контрола срещу Франция младите ниционалки победиха съперника с 4:0 гейма, а във втората отстъпиха със същия резултат, 0:4 гейма. Селекционерът Димо Тонев заяви, че тимът е направил два коренно различни мача, а ето още какво каза пред официалния сайт на БФВ volleyball.bg за срещите и подготовката.
 
Победа и загуба срещу Франция, как видяхте тима ни в тези контроли?

От първата контрола съм доволен, от втората контрола - не. Играхме на двата полюса. След като победихме Франция категорично с 4:0 гейма в първия мач, впоследствие се получи демотивация. Във втората среща момичетата не можаха да намерят стимул да играят, което не ме радва. Дори тези, които не са сигурни за попадане в състава за квалификацията в Турция. А точно те трябваше да  положат повече усилия и да покажат на какво са способни. Но няма да правим трагедии от тази загуба. Това е само един етап от важния мач срещу Турция от световната квалификация, който ни предстои на 7 януари.
 
В какво състояние тима преди световната квалификация?

Поради превантивната работа, която направихме, много контузии нямаме и това е добре. Имаме само проблеми с грипа, който върлува, като някои от състезателките не са съвсем здрави. Надявам се всичко да се оправи.
 
Кога ще определите състава?

На 5 януари имаме последна тренировка преди отпътуването, която ще е по-дълга. След това ще определя 12-състезателки, които ще пътуват за Анкара.
 
Вашите очаквания за мача с Турция?

Целта ни е да продължим във втория кръг на световните квалификации през месец май. Отиваме да се борим за победа срещу Турция. Това не е невъзможно, тъй като на отминалато Европейско първенство за малко ги изпуснахме, като отстъпихме с 2:3 гейма. Сега психилогическата тежест е върху тях, докато ние сме освободени. Надявам се да покажем възможностите си и да направим добър мач с Турция.