Отличени бяха старши комисар Калоян Калоянов от Бургас, старши комисар Ангел Ганчев от Хасково, старши комисар Ялчин Тасим от Шумен.

И отивайте да поемате снега, заръча им премиерът в оставка Бойко Борисов. Честито на наградените. Тези хора се справиха много добре през тези години, изтъкна той.

На днешното заседание на Министерския съвет правителството в оставка обсъди резултатите за изминалата 2016 г. и в още една от приоритетните сфери на правителството – мигрантската криза и мерките, които се предприемат чрез МВР по овладяването на произтичащите проблеми, това написа във фейсбук старицата си премиерът Бойко Борисов.

Малко над 40% е средният спад на влезлите бежанци през изминалата година, за декември спадът е с 60%. Възложил съм на МВР и на министерството на финансите да намерят законовата форма и да сложим по полицай на село или на по две села. А след като подменим автомобилите на МВР в големите градове, ще използваме старите превозни средства в селските райони, където ще вършат прекрасна работа, коментира премиерът.

Очакваме за първи път след 2008 г. да завършим годината с излишък в държавния бюджет от около 1,5 млрд. лв., което е 1,6% от БВП. За 2016 г. НС бе приело дефицит от 2%. Спрямо 2015 г., когато имахме дефицит от 2,8%, подобрението е с 4,4% от БВП, заяви Борисов.