Георги Димитров: Вандерсон бе гледан още от Базел в Швейцария

В Сент Етиен търсят халф като него

Бившият капитан на националния отбор Георги Димитров - Джеки заяви, че знае, че френският Сент Етиен отдавна проявява интерес към звездата на Лудогорец Вандерсон.

Джеки е бивш играч на французите, като носеше фланелката им от 1986 до 1988 година, като записа 54 мача и три гола в Лига 1.

"Знам, че Сент Етиен гледа Вандерсон още по време на мача с Базел в Швейцария. Те нямат свои скаути, а работят с английска компания, която е на Деймиън Комоли, който от своя страна беше директор в Сент Етиен.", издаде Димитров.

"Аз преди няколко дни говорих с президента на клуба Ролан Ромейе и вече съм наясно, че там предстои коренна промяна. Бъдещето на треньора Кристоф Галтие изобщо не е сигурно. Във Франция знаят за интереса към Вандерсон от доста време и местни журналисти вече ми звъняха. Във Франция винаги е имало големи халфове, но такъв в Сент Етиен сега не намирам. Вандерсон със сигурност би свършил работа", добави бившият защитник.

"В момента най-голямата заплата в клуба е за вратаря Стефан Руфие - около 130 000 евро на месец. Веднага зад него се нарежда капитанът Лоик Перен, който взима малко над 100 000 евро", издаде още Джеки.