Смъртта на Джордж Майкъл остава неясна, кой получава парите му?

Експертизите не дават ясен отговор защо е починал певецът, полицията подготвя нови

Резултатите от аутопсията на Джордж Майкъл, който почина на 53 г. на 25 декември не помогна да се определи причината за смъртта му, съобщи британската полиция.

В изявление, полицията от долината на Темза заяви, че за да се определи причината за смъртта ще бъдат проведени нови експертизи. Резултати ще бъдат оповестени след няколко седмици.

Смъртта на Джордж Майкъл все още се възприема като неочаквана, но не подозрителна. Музикантът почина в имението си Горинг в Оксфордшир, Англия миналата неделя. Полицейските служители, пристигнали на сигнала в дома му, не са открили нищо подозрително.

Междувременно стана ясно, че той е завещал 50 милиона британски лири на сестра си Мелани. Певецът е бил много близък с нея. Мелани е 55-годишна гримьорка и е пътувала с него, като се е грижила и за фризурата му.

Другата сестра на певеца - Йода, също ще получи дял от имуществото му. В завещанието му са споменати и неговите кръщелници. Пари ще получат и благотворителните организации, с които певецът е работил. Състоянието на Джордж Майкъл се оценява на 105 милиона британски лири.

Мениджърът на певеца, Майкъл Липман каза, че причината за смъртта на Джордж Майкъл е сърдечна недостатъчност. Според него, музикантът е намерен "лежейки спокойно в леглото."

През 2011 г. Джордж Майкъл преживя тежка форма на пневмония. Тогава бе съобщено, че той е бил на прага на смъртта, а ако се използва апарат за изкуствено дишане музикантът може да загуби прекрасния си глас.