Не отлагайте прибирането си за последния момент, зоват от пътната агенция - bulgaria.utre.bg
Alternative Media Group

Не отлагайте прибирането си за последния момент, зоват от пътната агенция

02 януари 2017, 09:22 | Руслан Иванов
  • Снимка:
    Пресцентър МВР

Днес е последният ден от поредицата почивни дни

В четвъртък и петък се очакват сериозни снегове, създадена е организация, така че тази обстановка да бъде посрещната и да бъде реагирано своевременно.

Това каза инж. Георги Златев от Агенция "Пътна инфраструктура" в сутрешния блок на Нова ТВ.

Инж. Златев призова шофьорите да не отлагат за днес тръгването си в последния момент.

Днес е последният ден от поредицата почивни дни за Нова година. Очаква се засилен трафик в посока София и прибирането на стотици хиляди автомобили.

Усложнена е пътната обстановка в цялата страна.

"Информираният пътуващ е по-добър от неинформирания", заяви Златев. В столицата се въвеждат две ленти за движение при Владая. Той призова пътуващите да ползват и автомагистрала "Люлин". Според него причината стотици автомобили да останат в снежния капан е природното бедствие.

 "Така или иначе пътувайки от София за Бургас вие пътувате от запад на изток и респективно от изток на запад. Преобладаващите ветрове, които създадоха затруднения са северни. Абсолютно съм съгласен, че изграждането на снегозащитни пояси, определено би подобрило това нещо, но частната собственост е неприкосновена и изграждането на тези пояси, е изключително затруднено", заяви той.

Инж. Златев обясни наличието на тежкотоварни автомобили в участъка със заварено положение. Той бе категоричен, че когато има забрана, всеки един шофьор - би трябвало да я спазва.

"Има поставени знаци навсякъде. Днес от 14.00 до 20.00 часа е спряно движението на товарни автомобили. По всички пътища с ограничения има поставени знаци, указващи времевия интервал, в който е спряно движението на товарни автомобили", коментира Златев.

Инж. Златев заяви, че по-голямата дълбочина на протектора на зимните гуми, въведена от Пътна полиция, е крачка в правилната посока.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета