Отритнат любовник опита да осъди бившето си гадже да му изплати 8 900 лева. Златоградчанинът направил договор за заем с жената от местно село. Контрактът за 10 000 лева, дадени безлихвено, бил скрепен пред нотариус, разкриха за 24smolian.com запознати със случая. Средствата трябвало да подпомогнат М.Б. в затрудненото й финансово положение. Изгората на гурбетчията В.А. щяла да му върне парите в срок от година.
Въпреки „напомнящите" sms-и с посочената му банкова сметка, родопчанката М.Б. отговаряла уклончиво, а когато срокът свършил, мъжът извадил от съда в Златоград заповед за незабавно изпълнение. Стигнало се и до дело. Пред магистратите борчлийката заявила, че била тормозена от заемодателя си, за да подпише договор за заем, от който всъщност не била получила и стотинка. След заплахи към нея и детето й, което живеело при бившия й съпруг, тя върнала 1 100 лева на В.А.
По думите й, мъжът я изнудвал и с публикувани нейни провокативни снимки в социалните мрежи, които щял да свали когато си получи парите. Дори след договора за заем обаче, В.А. продължил да праща пари от Англия, като екслюбовникът разполагал с общо 22 документа за парични преводи в паундове към нея в левова равностойност от 3888 лв., разказаха запознати със случая „Беше златен докато дава, стана черен като си ги поиска". Когато за кратко жената живяла при него на Острова, родопчанинът изпращал и пари на детето й.  Всички тези доказателства наклониха везните в полза на отритнатия любовник. Магистратите в Златоград осъдиха М.Б. да заплати на В.А. остатъка от дължимата сума в размер на 8 900 лева.  Не така обаче бяха разчетени фактите в Окръжния съд в Смолян. Магистратите отмениха решението на първа инстанция с мотива, че жената била принудена да подпише документа за дължимата сума под натиск и заплахи. Контрактът бил сключен след нанесен й побой и отправени заплахи, че родопчанинът „ще убие пред нея дъщеря й и ще я хвърли в язовира, ще запали семейната й къща…". Жената се принудила да изтегли и банков заем, с който да върне пари на В.А.
„Сключихме договора в хотелска стая в Мадан, където имахме едно прекрасно интимно преживяване – полов акт по взаимно съгласие", отговаря гурбетчията по повод обвиненията в насилие.  Магистратите обаче дадоха вяра на свидетелските показания на жената и нейни близки и познати и обезсилиха подписания между двамата договор. В.А. ще трябва да плати разноски в размер на 2 516 лева за делата на две инстанции.