От полицията призовават: Шофьорите да не се движат зад снегопочистващите машини

Изключително тежка е пътната обстановка в района на Бургаска област

Продължават действията на спасителните екипи в района на станалата вчера верижна катастрофа.  Пробита е тапата, образувала се на пътя Карнобат-Айтос и е започнало постепенното изтегляне. На място са снегорини, които почистват пътя, за да може да се осъществява извеждането на автомобилите. От полицията призовават шофьорите в никакъв случай да не се движат след снегопочистващите машини. Взети са всички възможни мерки за бързото преодоляване на тежката ситуация, възникнала на автомагистрала „Тракия“ в района Карнобат-Айтос-Бургас  .  До приключването на  спасителните действия участъкът от пътя остава напълно затворен за движение. Отново призоваваме всички, които са имали намерение в днешния ден  да се отправят  в тази посока да отменят планираното пътуване.

Забранен  за движение на всички МПС е участъкът от Петолъчката до Бургас на магистрала Тракия; Продължават спасителните действия с цел извеждане на катастрофиралите автомобили

Изключително тежка е метеорологичната обстановка в района на Бургаска област. Пътят Айтос – Карнобат е на практика непроходим на този етап. Поради силен снеговалеж и вятър няма никаква видимост. С четири снегорина е предприето почистване на магистралата по посока София. Обратно към Бургас това ще стане, едва след като бъдат изведени автомобилите, участвали във верижната катастрофа.  Предприемат се действия това да стане с помощта на репатраци. На място са екипи на пожарната и полицията.
Продължава грижата за евакуираните хора. Те са настанени в хотели, в сгради на пожарната, в детски градини. Подсигурена им е храна.