Жена е най-доходоносният артист в света за 2016 (класация)

Ежегодната класация на сп. „Форбс“ постави Скарлет Йохансон на първа позиция

Актрисата Скарлет Йохансон оглави класацията на сп. "Форбс" за най-доходоносните кинозвезди през 2016 г. благодарение на ролите си в "Аве, Цезаре" и "Първият отмъстител: Войната на героите", съобщи Ройтерс.

Общо приходите от филмите със Скарлет Йохансон в киносалоните по света са 1.2 милиарда долара. "Първият отмъстител: Войната на героите" донесе 1.15 милиарда долара. С "Аве, Цезаре" актрисата изпревари Крис Еванс и Робърт Дауни младши, с които играе заедно в блокбастъра. "Първият отмъстител: Войната на героите" оглави световната боксофис класация.

На четвърто място е австралийската актриса Марго Роби с 1.1 милиарда долара благодарение на филмите "Отряд самоубийци" и "Легендата за Тарзан".

Британката Фелисити Джоунс влезе в класацията на сп. "Форбс" за първи път благодарение на ролите си в "Rogue One: История от Междузвездни войни", "Ад" и "Часът на чудовището". Тя е на девето място.

Сп. "Форбс" прави изчисленията на базата на продажбите на билети за киносалоните в целия свят за филмите на водещите холивудски актьори.

Класацията не обхваща анимации като "Търсенето на Дори". Този филм на "Дисни" е на второ място по приходи по света тази година с 1.02 милиарда долара.