Пътните настилки в цялата страна се обработват превантивно срещу заледяване

Региони

30-12-2016, 10:41

Снимка:

АПИ

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Републиканските пътища са почистени и проходими при зимни условия

Републиканските пътища са почистени и проходими при зимни условия, информират от АПИ. Пътните настилки в цялата страна се обработват превантивно срещу заледяване. В обработката им участват над 600 машини.

Заради сериозни снегонавявания са затворени за движение проходът Троян - Кърнаре, както и пътя Шипково – Рибарица. Очаква се днес и утре снеговалежът да продължи в Родопите.

Необходимо е шофьорите да спазват указанията на „Пътна полиция“ и да не навлизат в затворените пътни участъци, да тръгват на път с автомобили подготвени за движение при зимни условия, с подходящи гуми, с достатъчно гориво, да шофират разумно и със скорост, съобразена с пътните условия без да предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства застрашава сигурността на всички пътуващи.

За облекчаване на трафика и безопасността днес - в последния работен ден преди Новогодишните празници, от 16 до 20 часа се ограничава движението на тежкотоварните камиони по най-натоварените пътища:

автомагистралите;

път I-1 Видин - Ботевград;

път I-1 Благоевград - ГКПП „Кулата“;

път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;

път I-5 Русе - Велико Търново;

път I-8 ГКПП „Калотина“ - ГКПП „Капитан Андреево“;

път I-9 Дуранкулак - Варна - Бургас;

път II-18 Околовръстен път София; път II-19 Симитли - Гоце Делчев;

път II-86 Пловдив - Смолян; път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим. Агенция „Пътна инфраструктура“ призовава шофьорите на товарни автомобили да спазват стриктно ограничението, а останалите водачи да се възползват от този времеви интервал, за да пътуват по-бързо и удобно.