Доброволци от БЧК ще зарадват децата в Хитрино с подаръци

От Българска хранителна банка даряват продукти на 120 семейства

В навечерието на Нова година доброволци от БЧК - Шумен ще зарадват децата от Хитрино с подаръци.
От 12.00 ч. днес в залата на ритуалния дом в с. Хитрино 100 деца на възраст от 0 до 18 години ще получат играчки, изненади и подаръци, предоставени от учениците от Професионалната гимназия по икономика и менинджмънт в Пазарджик и от Общинската организация на БЧК в Габрово.


През последните няколко дни ритуалния дом = в Хитрино се превърна в склад за даряване на храни за хората, които пострадаха най-тежко, след влаковата катастрофа в селото.

Различни трайно консервирани храни, лютеници, зелен боб и подобни - това включва първият транш от помощта на Българската хранителна банка, съобщават от Bulgaria ON AIR.

Продуктите ще бъдат раздадени на 120 семейства днес. От БЧК-а уточниха, че най-пострадали са хората от северната част на селото - 110 семейства, но има и 10 семейства от други части.

"Пакетираме ги в момента и веднага ще бъдат изпратени на най-нуждаещите се - 120 пакета - това е волята на дарителя", заявиха от БЧК-а.

Не е ясно какъв ще е следващият транш с храна, но от Червения кръст молят тя да е трайна и консервирана, така че да се задържа по-дълго време.