Икономиката е нараснала с повече от 3% отчитат от индустриалния капитал

Общество

29-12-2016, 14:49

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Според доклад на ЕЦБ световната икономика ще набере скорост

Според "Подкрепа", това, което може да попречи на ръста в икономическия сектор са предсрочните парламентарни избори

Икономиката е нараснала с повече от 3% и по този показател България ще бъде в челната тройка на Европейския съюз. Мнението е на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев по БНТ.

Въпреки че хората не усещат подема в икономиката резултатите за изминалата година са добри. Това, което може да попречи на ръста в икономическия сектор са предсрочните парламентарни избори, според лидерът на синдиката "Подкрепа" Димитър Манолов.

Доходите също пораснаха. Статистиката има данни за третото тримесечие включително на годишна база 8,4% е ръстът на доходите според информация на Националния статистически институт. Безработицата спадна значително под средното ниво за ЕС. Капиталовият пазар също бележи ръст, коментира Васил Василев, председател на федерацията на индустриалния капитал в България. Като цяло резултатите са добри, но усещането не е такова сред хората.

Димитър Манолов, президент на конфедерация на труда "Подкрепа" коментира ситуацията също: "Всъщност всичките големи неща, които се случиха през миналата година се случиха извън нас, извън нашето кьоше и ефектите от тях тепърва ще ни се случват, тъй като се случиха големи и важни неща".