Гл.комисар Костов поздрави служителите на пожарната при отработване на пътен инцидент на АМ „Хемус“

При инцидента предната част на ТИР е поднесла, скъсала мантинелата, а кабината му с водача „увиснала“ от виадукт „Бебреш“

Вчера, около 20 часа в дежурната част на пожарната бил получен сигнал за пътнотранспортно произшествие с товарен камион на АМ „Хемус“. В резултат на инцидента предната част на ТИР-а поднесла, скъсала мантинелата, а кабината му с водача „увиснала“ от виадукт „Бебреш“.
Незабавно към посоченото място били насочени пожарни екипи от Ботевград и София, а Пътна полиция отцепила района и спряла движението по аутобана в посока столицата. При предприетите аварийно-спасителни дейности от АПИ бил осигурен тежкотоварен влекач, с който камионът бил обезопасен. Около 22 часа чрез използването на алпийски способи водачът на ТИР- а бил изваден от висящата над пропастта кабина и транспортиран в добро състояние до Ботевградско лечебно заведение.
Главният секретар на МВР Георги Костов заяви, че пожарникарите от София и Ботевград са проявили висок професионализъм и следва да бъдат поздравени за това. Той отбеляза, че благодарение на техните високи професионални действия само за час и половина водачът е бил спасен, а аутобанът е бил освободен за 2 часа. Главният комисар уточни, пробата за алкохол на водача е отчела 0,82 промила. Това, според него, е недопустимо от гледна точка на закона, но в същото време е и безотговорно при влошена метеорологична обстановка да се кара след употреба на алкохол.