България победи Румъния в първата контрола за девойки под 18 години

Нашите момичета спечелиха с 3:0

Националният отбор по волейбол на България за девойки под 18 години победи Румъния  с 3:0 (25:22, 27:25, 25:21) в първа контрола между двата тима, която се игра в зала "Багира" в Казанлък.

В последствие бе изигран още един допълнителен гейм, в който националките ни отстъпиха с 25:27. Това бе първа проверка за младите ни волейболистки, от серията от три контроли между двата тима, преди участието им в европейските квалификации през януари 2017 година.

Българските волейболистки отбелязаха цели 17 аса, а най-резултатна бе Александра Миланова с 23 точки.

Ето и стартовия състав на селекционера Страхил Балов: Пламена Кораменова - Мария Йорданова, Мария Кривошийска - Борислава Съйкова, Александра Миланова - Дарина Куманова, Елизабет Георгиева/Виктория Иванова (либеро);

Днес, 29 декември, в залата в Казанлък ще се изиграе още една контрола между България и Румъния, като срещата започва в 17:30 ч.

Българският отбор се готви за европейска квалификация през януари, която ще се проведе в зала "Христо Ботев". Съперници са отборите на Австрия, Швейцария и Белгия, а мачовете ще се играят от 12 до 15 януари.