Над 900 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж

Региони

29-12-2016, 09:45

Снимка:

plevenutre.bg, архив

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Снежният Плевен от птичи поглед (Снимки)

Плевен побеля (Галерия)

През нощта пътната мрежа е обработена с химически вещества и сол против обледяване

Над 900 машини обработват републиканските пътища в районите със снеговалеж. Всички пътища са добре почистени и проходими при зимни условия. Превалявания от сняг има в Западна и Северна България - в областите София, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново. Това информират от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

На някои места снежната покривка достигна 35-40 сантиметра, а в Ловешка област на места е до 70 сантиметра. През последните 24 часа екипите на областните пътни управления и пътноподдържащите фирми положиха огромни усилия, за да се осигури безопасността на пътуване в районите със снеговалеж.

През нощта пътната мрежа е обработена с химически вещества и сол против обледяване. Днес температурите се повишават, което ще ускори снеготопенето и следобед пътищата отново ще се обработват.

До 5 часа тази сутрин беше ограничено движението на товарни автомобили над 12 т по АМ „Хемус“ в участъка София – Ябланица, за да се почисти безпрепятствено автомагистралата. Отстранен бе тежкотоварният автомобил, който аварира на виадукт „Бебреш“. До края на деня ще бъде възстановена ограничителната система, нарушена от пътнотранспортното произшествие