Емил Костадинов: Борисов и Кралев помогнаха най-много на футбола ни

Премиерът и спортният министър оказаха най-голяма помощ от всички правителства, които България е имала от 1989 година насам

Членът на Изпълкома на БФС Емил Костадинов коментира  изминаващата 2016 година.

„Най-положителните неща през 2016-а в българския футбол бяха няколко. На първо място бих поставил новия дом на БФС, както и новия формат на първенството. Смятам, че нивото на Първа професионална лига се вдига от мач на мач и от следващия сезон ще бъде още по-високо, заяви Костадинов в интервю за Блиц.

Забелязах напредък най-вече в детско-юношеския футбол и по-специално в отбора на 19-годишните национали. Тимът показа много добра игра от първата до последната минута и то срещу съперници, които са на доста по-високо стъпало от нас в европейската йерархия.

Искам да подчертая един важен факт през 2016 година – съвместната работа между спортното министерство и БФС. Държавата съдейства за организирането и провеждането на лагери и се надявам това да се превърне в практика. Беше оказана и огромна помощ за реконструкцията на няколко стадиона. Кабинетът на Бойко Борисов и спортният министър Красен Кралев помогнаха най-много на футбола ни от всички правителства, които България е имала от 1989 година насам. Дано и следващото правителство действа по същия начин.

Няма как да подмина и отличното представяне на Лудогорец. Едно голямо браво за разградчани, които отново намериха заслужено място в групите на Шампионската лига, а напролет ще ги гледаме и в Лига Европа.


Екзекутора на „петлите” обаче отказа да назове своята тройка в класацията „Футболист №1 на България”. „Това не е моя работа, а на журналистите. Нека те да изберат най-достойните играчи”, завърши Костадинов.