Полицията в Берлин задържа предполагаем съучастник в атентата на коледния базар

Арестуван е 40-годишен гражданин на Тунис

Германската полиция задържа 40-годишен гражданин на Тунис, като предполагаем съучастник на тунизиеца Анис Амри, който миналата седмица извърши терористичен акт на коледен базар в Берлин. Това съобщи DW, позовавайки се на свои източници в Главната прокуратура. Предполага се, че Амри е поддържал редовни контакти със задържания - 40-годишен гражданин на Тунис. Припомняме, че при терористичния акт загинаха 12 души, а 48 бяха ранени, като отговорност за покушението пое терористичната групировка "Ислямска Държава".

Вчера стана ясно, че полският шофьор на камиона убиец в Берлин е бил прострелян часове преди атаката. Това показва извършената аутопсия. Лукаш Урбан беше намерен прострелян и намушкан в кабината на камиона, който се вряза в коледния базар в германската столица. Все още се предполага, че полякът се е опитал да спре нападателя Анис Амри и да предотврати атентата. Затова в интернет вече е пусната петиция, която призовава Урбан да бъде награден с федерален кръст за заслуги – най-високото отличие в Германия.

24-годишния Анис Амри бе прострелян от полицаи в Милано, Италия. При проверка на личните документи на атентатора той насочва оръжие срещу полицаите след което е убит.