Авторът на „Имперския марш“ не е гледал “Star Wars” (видео)

Булевард

28-12-2016, 14:44

Автор:

Елза Парини

Всичко от Автора

Още по Темата:

„50 нюанса по-тъмно“ – втори, по-мрачен трейлър (видео)

Навръх Коледа: Пуснаха трейлъра на "Пришълецът: Завет" (Видео)

Фотограф снима Star Wars миниатюри на земята (снимки)

Режисьорът на "Star Wars" намекна за гей сюжет в бъдеще

Показват снимачна площадка на „Star Wars“

Почина актьорът, изиграл R2-D2 в "Star Wars"

Снимат "Междузвездни войни 9" в открития космос

Том Харди ще участва в „Междузвездни войни“

Трейлър на „Rogue One: История от Междузвездни войни” (видео)

Натали Портман няма да пусне „Междузвездни войни“ на децата си

Рекордна сума за костюм на Батман и шлем от „Междузвездни войни“

Отиде си принцеса Лея от "Междузвездни войни"

Дисни отваря парк посветен на „Аватар“ (видео)

Преди 9 години: Джордж Майкъл изпя "Freedom" в подкрепа на медиците ни в Либия (Видео)

На 49 Никол Кидман става майка за пети път (видео)

Джон Уилямс няма време да гледа готовите филми

Изминалата 2016 г. се оказва пълна с изненади. В интервю за британското издание Metro UK американският композитор Джон Уилямс признава, че не е изгледал нито един от епизодите на „Междузвездни войни“, въпреки че създал музиката за тях, пише Мирър.

Всъщност той е гледал отделни части, когато физически ги е оркестрирал, но допълва, че когато приключи с даден филм, той няма навика да го гледа.

„Не съм гледал филмите „Междузвездни войни“, напълно вярно е – казва Джон Уилямс. – И не се гордея особено с това.“

Композиторът допълва, че често е прекалено зает с композирането на симфонии за предстоящи филми, за да отделя време за лентите, които вече е завършил. Нещо повече – през декември тази година той се е заел с оркестрирането на епизод VIII на „Междузвездни войни“.

В същото време авторът на "Имперския марш" - най-разпознаваемата музикална тема от филма "Междузвездни войни: Епизод V :. Империята отвръща на удара" - предполага, че музиката му "не е много запомняща се."

83-годишният композитор, също каза, че не смята за класика темите в "Междузвездни войни".

Уилямс признава, че работата му по звездната сага е може би най-известното му дело, но сравнено с творбите на Моцарт не е нищо особено.

По-специално Джон Уилямс отбелязва, че не разполага с компютър, за да композира музика и все още се използва молив и хартия.

През кариерата си американският композитор пише музика за такива известни филми като "Челюсти", "Супермен", "Извънземното", "Похитителите на изчезналия кивот", "Списъкът на Шиндлер", "Джурасик парк". Той е и автор на музикалната тема за филмите за Хари Потър. Уилямс е създал музиката за четири Олимпийски игри, голям брой телевизионни сериали и концерти.

Джон Уилямс е награждаван пет пъти с "Оскар" (за музиката на филмите "Цигулар на покрива", "Челюсти", "Междузвездни войни: Епизод IV: Нова надежда". "Извънземното" и "Списъкът на Шиндлер"). 

Номиниран е 50 пъти за „Оскар“ (повече има само легендарния аниматор Уолт Дисни - 59). Награден е с Националния орден за своя принос към изкуството. Четири пъти е носител на "Златен глобус", седем пъти получава награда BAFTA, три пъти "Еми" и е удостоен с награда "Грами" 21 пъти.

"Имперския марш" прозвучава за пръв път във филма "Междузвездни войни: Епизод V :. Империята отвръща на удара" като тема на Галактическата Империя по време на издирването на Люк Скайуокър. Тази музикална тема може да се чуе и в следващите части на сагата.