Бивш играч на Реал хвали Лудогорец

Перица Огньенович пожелава на останалите български клубни отбори да стигнат нивото на разградчани

Бившият футболист на Реал Мадрид и в момента директор на подрастващите формации на Сърбия Перица Огньенович смята, че Лудогорец е страхотен отбор, а най-важното е, че българският шампион е постоянен в своите изяви.

„Различно е, напълно различно. Всеки футболист се чувства най-добре, докато играе. Сега свиквам към новите задължения, но всичко е наред“, коментира Огньенович.

„В Атлетико играха Любослав Пенев, а след това и Мартин Петров. Мисля, че той беше и в Швейцария. Докато бях в Реал играхме приятелски мач срещу тях. Петров направи отлично впечатление. Имаше бързина.“

„С ген. Василев сме семейни приятели. Чувствам България много близка.“

„В БФС Емил Костадинов изпълнява същите функции като мен в нашия футболен съюз. Той беше отличен футболист, остави диря във футбола. Бившите играчи постепенно заемаме функции във футболните съюзи. Това е напълно нормално.

Много съм радостен от този факта, че сърби ще правят турнир в България. Ще помогна с каквото мога на турнира. Това е много важно за развоя на нашия футбол“, добави сърбинът.

„Юношеските национални отбори в Сърбия си вършат отлично работата. Юношите до 19 години се класираха за втория етап в квалификациите. Младежкият отбор се класира за европейското. Дано ако се съди по тези отбори и в първия тим на Сърбия настанат по-добри времена“, продължи бившият футболист на Реал Мадрид.


„Когато играех в Цървена зведа, имахме много млади играчи. Това беше и политиката на клуба – да форсира юношите. Сега е ралично, нещата се обърнаха. Според мен това не е добре, но такава е настоящата ситуация. Надявам се, че Звезда отново ще се върне към старата си слава.“

„Лудогорец е страхотен отбор. А най-важното е, че са постоянни. Успехът им не е за едва-две години. Видяхме, че измъчиха големите клубове. Става въпрос за добър отбор, който разполага с много бързи играчи. Пожелавам на българските клубове успехи като тези на Лудогорец. Надявам се националният ви отбор също да отбележи възход“, каза още Перица Огньенович.