Лудогорец ще се подготви разумно за двубоите с Копенхаген

Борбеният дух е най-важното, което трябва да се запази до срещите с датския тим

Когато зимната пауза на шампионатите е по-дълга, както е в българското първенство, е важно да се направи разумна подготовка за двубоите през пролетта.

В голяма степен това се отнася до лидера в първа професионална лига Лудогорец.

От една страна,"зелените" ще трябва да запазят борбения си дух за мачовете от Лига Европа с Копенхаген. От друга, колкото и българския шампионат да е лесен, ще трябва да се съобразяват,че през пролетта ще носят "две дини под една мишница".


Колкото и играчите да убеждават себе си и медиите,че ще разпределят, както трябва, силите си в нашето първенство и в Лига Европа, винаги ще има, макар и малко, раздвоение.

Затова, след коледната и новогодишната почивка играчите трябва да се възползват максимално. Да възвърнат физическата си мощ. Да извадят най-добри поуки от предстоящите контроли. Колкото и резултатите да нямат значение в тях, важно е да покажат във всеки един от тези мачове,че имат сплотен колектив.
Който да е готов да играе на двата фронта. В мачовете с Копенхаген от Лига Европа и в срещите от българското първенство.

Голяма част от чуждите играчи в Лудогорец постоянно наблягаха в последно време, че е важно тимът да става първи за да може да участва в предварителните мачове за влизане в групите на Шампионската лига. За да потретят участието си сред най-добрите в Европа през идната есен,трябва още от пролетта да си създадат предпоставките за това. А именно да станат отново шампиони на България. А участието в директните елиминации на Лига Европа е бонус, който може да доведе тимът до недостигнати фази на турнира...