Откриват Европейското първенство 2017 в Полша с двубой на стадион във Варшава

Може да бъде счупен рекорда за най-посетен волейболен мач

Полша ще открие Европейското първенство по волейбол за мъже през 2017 година, на което е домакин, с дебютен мач,  който ще се играе на националния стадион по футбол във Варшава. Това разкри лично президентът на полската федерация Яцек Каспирчук на специална пресконференция за Евро 2017.

"Ще бъде чудесно да счупим рекорда за най-посетен волейболен мач. Ще бъде невероятно събитие, но и сериозно предизвикателство от организационна гледна точка. Можем да го направим, защото имаме опита от преди две години. Искаме да направим същия старт, както бе по време на мача на откриването на Световното през 2014 г., когато срещнахме Сърбия на същия този стадион. Започнахме с победа и завършихме със златните медали, така че нека тази ситуация се повтори", коментира босът на полския волейбол.

 "Гледах откриването на Световното първенство и първия мач по телевизията и бях силно впечатлен от събитието. И сега съм щастливец, че ще имам честта да бъда част от такъв мач", сподели новоизбраният селекционер на Полша - италианецът Фердинандо Де Джорджи.