Почина Альоша Димитров

Остава в историята на армейците" с двата си гола срещу Гленторан в турнира за КЕШ през сезон 1981/82

Бившият футболист на ЦСКА Альоша Димитров почина. Той си отиде от този свят на 65 години, съобщава "Блиц". Сърцето на Димитров спряло завинаги да бие рано тази сутрин. Той дълго време се бореше с най-коварната болест - рака.

Альоша Димитров е роден на 24 ноември 1951 г. В кариерата си е играл за "Родопа" (Смолян), "Локомотив (Пд), "Академик" (София), ЦСКА и "Спартак" (Плевен). В продължение на дълги години работи в детско-юношеските школи на Левски и ЦСКА. Бил е още старши треньор на "Септември" (Сф), както и селекционер на юношеския национален отбор.

Той остава в историята на клубния ни футбол с двата си гола за ЦСКА срещу Гленторан (Северна Ирландия) в турнира за КЕШ през сезон 1981/82, като вторият е повече от скъпоценен. В първия мач "червените" печелят с 2:0 след точни изстрели на Альоша Димитров и Радослав Здравков, но на реванша северноирландците вкарват две попадения и се стига до продължения.

В тях Альоша вкарва отново - този път от пряк свободен удар. Така Димитров измъква "армейците" от тежката ситуация, класирайки ги за четвъртфиналите, където те елиминират Ливърпул на 17 март 1982 година.