Откриха едната черна кутия на катастрофиралия руски самолет

3000 души участват в търсенето на загинали край Сочи

Повредите по задната част на самолета "Ту-154", който се разби в Черно море, предварително свидетелстват, че командирът е искал да приводни машината, предаде ТАСС, като се позова на източник от силовите структури. "Водолази намериха отломки от самолета от крилете до опашната част. По предварителни данни повредите свидетелстват, че командирът е искал да приводни самолета", каза източникът.

В мащабното издирване на тела на загинали и останки от катастрофиралия край Сочи самолет участват повече от 3 000 души.

Самолетът с 84 пътници и 8-членен екипаж катастрофира в неделя. Проучват се четири версии за катастрофата на самолета на руското министерство на отбраната в Черно море, заяви руската Федерална служба за сигурност (ФСС). Версиите са попадане на предмети в двигателя, некачествено гориво, довело до загуба на мощност и спиране на работата на двигателя, пилотска грешка и техническа неизправност на самолета.

До момента няма данни да е било извършено терористично нападение, заяви ФСС. Смята се, че са загинали всичките 92 души на борда на самолета, който се разби две минути след излитането си от Сочи. Сред пътниците имаше десетки певци от световноизвестния хор на руската армия, които трябваше да изнесат новогодишен концерт в руската база Хмеймим в Сирия, както и девет руски журналисти и руска лекарка, известна с благотворителната си дейност във военни зони.