Александър Томаш даде положителна оценка за представянето на ПФК Верея в Първа лига. Той обаче смята, че отборът има по-голям потенциал и поиска още по-добро лице през новата година. За Томаш участие в първата шестица на плейофите не е реалистична цел в този момент: „За мен отборът изглежда като факла,която тепърва ще се разгори.Изиграхме много добри мачове,но имаше и такива като първия срещу Левски и домакинството срещу Лудогорец, които не трябва да повтаряме. Не трябва да бъдем като асансьор и да редуваме силни игри със слаби. Искам през новата година да изглеждаме още по-силни.  Това ще бъде целта ни.”, съобщава сайта на клуба fcvereya.bg.
Треньорът на Верея коментира и селекцията в отбора и разкри,че клубът води преговори с 19-годишен чужденец,който е национал на своята страна и е дал съгласие да премине в редиците на старозагорския тим: „Пожелавам успех на Амаду Сукуна в Левски. Той има много по-големи качества от тези,които показа във Верея.Няма да спираме нито един футболист,за който има оферта. Преговаряме с млад и перспективен играч от страна извън европейския съюз,който е бивш национал на своята страна. Ще вземем футболисти , които смятаме,че могат да помогнат на отбора и искат да продължат кариерата си при нас”.
Александър Томаш беше лаконичен за едноседмичния си стаж в Манчестър Юнайтед : „ Това беше третото ми посещение там. Български треньор се чувства като малка точица в толкова велик клуб. Там малките детайли са най-важни. Не виждам как техният модел може да се пренесе в нашите условия.По-скоро ще се опитам да пречупя през нашата призма наученото в Англия”, - завърши наставникът на Верея.