В някои страни Дядо Коледа пристигна яхнал сърф (видео)

Поради високите температури голяма част от хората прекарват Коледа навън сред плажните ивици или в двора на къщите си

Снежно-бяла приказка, големи преспи сняг и лампички светещи от всеки край на улицата, ето така си представят Коледа голяма част от хората по света, но ето как в някой ширини посрещат Коледната приказка.

Дядо Коледа яхнал сърф - тази доста шантава на пръв поглед гледка, можем да видим  в южното полукълбо. В Австралия например, температурите са над 40 градуса и Коледа се посреща на брега на океана.

Интересен е начинът по който те прекарват празника. Всички жители се събират заедно и пеят Коледни песни, изнасяйки концерти през целия ден. Доста разпространена традиция при тях е размяната на поздравителни картички.

Традиционни ястия са пуйка, запечена шунка,  пълнено пиле,  морски дарове. Да не подминаваме и сладката част от тяхната трапеза. Най –известният сладкиш, който правят е сливов пудинг със заливка от бренди. Имат и доста  богат избор на трюфели, пай, плодова пита и най-различни други вкусотии. 

Пътят от Северния полюс до Австралия е доста дълъг, но това не пречи на Дядо Коледа да се наслаждава и на вълните край брега на океана, а малчуганите да получават своите подаръци от белобрадия старец яхнал сърф.