Ивелин Попов: Все пак България е на точка от второто място

Надявам се да стана шампион със Спартак (Москва)

Можем да се класираме на Световното първенство по футбол през следващата година. Това заяви българският национал Ивелин Попов. Нападателят на Спартак (Москва) даде интервю за bTV.

"Ако се гледа реално на класирането, сме все пак на една точка от второто място. Знаете, годината за националния отбор тръгна нелошо с победата над Португалия. После дойде това турне в Япония. Оттам тръгнаха негативните неща и ни се отрази, както и на селекционера Ивайло Петев. Последва победа срещу Люксембург, която се подцени. Казаха, че Люксембург са слаб отбор и т.н. Но виждате, че взеха точка на Беларус, измъчиха и Холандия и Швеция. Идва мач с Холандия и ако победим, живот и здраве, нещата ще изглеждат по съвсем различен начин. На Франция със сигурност отстъпваме. Във футбола обаче печели този, който най-силно желае победата.", каза Попов.

"Ако не мислиш позитивно и не вярваш, по-добре да не се занимаваш с нещата, които правиш."

Пред камерата нападателят на руския Спартак (Москва) определи като добро представянето си през отминаващата 2016 г.

"В професионален план, от 1 до 6, си давам оценка 4. Аз съм доволен от това, което направих и постигнах... Като цяло, запомнящо се е това, че сме на първо място в Русия в момента, както и няколко от красивите голове, които отбелязах. Донесоха ми доста добри емоции."

Попов заяви, че се надява отборът му да стане шампион на Русия: "Битката ще е трудна, защото отборите са доста равностойни. Ще е напрегнато и интересно до края на сезона."

Бившият нападател на Литекс отрече информациите, че планира да напусне московския гранд. Миналата седмица турският вестник "Милийет" написа, че Ивелин е близо до преминаване в местния елитен Трабзонспор.

"Не съм запознат какво е излязло в медиите, но се надявам да стана шампион със Спартак. Мисля, че не е това моментът да напусна Москва. Ако стане евентуално трансфер - по-добре да се направи лятото. С мен лично не се свързват, имам си екип, с който работя. Ако има нещо интересно - ще бъда уведомен"

"Понякога, когато се опитваш да постигнеш нещо значимо, то няма цена. На този етап със сигурност оставам в Спартак, заяви Попов.