Борисов благодари на Франс Тимерманс за отпуснатите средства за охрана на българската граница

Премиерът Борисов благодари и на Европейската комисия и Жан Клод Юнкер за допълнително одобреното финансиране

Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс и му благодари за преведените днес за България 48,2 млн. евро. Средствата представляват вторият транш от обещаната за страната ни сума от 160 млн. евро извънредно финансиране от Европейския Фонд за убежище, миграция и интеграция и Фонда за вътрешна сигурност. Те са предназначени за подобряване на управлението на границите.
Премиерът Борисов подчерта отличното сътрудничество на правителството с Комисията и изрази надежда за осъществяване в скорошно време на визита на г-н Тимерманс в България.
Бойко Борисов пожела на първия заместник-председател на ЕК светли празници и нова година, която да донесе повече спокойствие и мир на всички хора по света.
В тези трудни времена Европа има нужда от силен лидер като Вас, посочи Франс Тимерманс и изказа пожеланията си за здраве и успехи през новата година.

Премиерът Борисов благодари на Европейската комисия и Жан Клод Юнкер за допълнително одобреното финансиране: "Изключително съм благодарен на Европейската комисия и на президента Жан Клод Юнкер, че спази обещанието си и одобри допълнително 48,2 млн. евро извънредно финансиране за подобряване на управлението на границите и справяне с миграционната криза. Това решение допълва грантовите споразумения между European Commission и България, които договорихме на срещата ни на лидерите от ЕС през септември в Братислава. Въпреки това нашите политически опоненти в България не се свениха да изрекат поредица от лъжи, включително и това, че тези пари няма да бъдат преведени на страната ни. Нека днес всеки да прецени на кого може да вярва", сподели той във социалната мрежа Фейсбук.



Изключително съм благодарен на Европейската комисия и на президента Jean-Claude Juncker, че спази обещанието си и одобри...

Публикувахте от Бойко Борисов в 23 декември 2016 г.