Цветанов се срещна с посланика на Гърция

Цветан Цветанов и Н. Пр. Григориос Василоконстандакис обсъдиха сътрудничеството между България и Гърция в редица сектори

Цветан Цветанов и Н. Пр. Григориос Василоконстандакис обсъдиха сътрудничеството между България и Гърция в редица сектори
Председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов проведе работна среща с посланика на Република Гърция в България Н. Пр. Григориос Василоконстандакис. Срещата се проведе в Централата на ПП ГЕРБ.  
Акцент в разговорите между Цветанов и Григориос Василоконстандакис бе трансграничното сътрудничество между Гърция и България. „Успяхме да реализираме много проекти в тази насока. Транспортни коридори  като ГКПП „Златоград – Ксанти“ дават сериозни възможности за развитие на туризма и търговията. Скоро ще бъде завършен и новият транспортен коридор ГКПП „Рудозем – Ксанти“, коментира Цветан Цветанов.
От своя страна, Н. Пр. Василоконстандакис подчерта, че в момента България има добри икономически показатели, което я определя като стабилна държава и я прави привлекателна дестинация за инвестиции в региона. „Бизнес отношенията между България и Гърция са в подем. Бизнесът инвестира сериозно в България“, заяви гръцкият посланик. Григориос Василоконстандакис посочи като приоритетно сътрудничеството между София и Атина в различни сектори, като акцентира върху сферата на сигурността и туризма.
Цветанов и  Василоконстандакис обсъдиха и актуалната политическа ситуация в Европа и региона. Коментираха промените и предизвикателствата, пред които е изправен светът с оглед на мигрантската криза и терористичните атаки. Те споделиха мнението, че като съседни държави България и Гърция трябва да са обединени в усилията си за справяне с бежанския поток и да срещат необходимата подкрепа от страна на Европейския съюз.  
Председателят на ПГ на ГЕРБ заяви, че добросъседските отношения между Атина и София са от изключително значение за развитието на двете страни. Цветан Цветанов и Н. Пр. Григориос Василоконстандакис бяха категорични, че добрата комуникация между България и Гърция ще продължи и занапред.