Бойко Рановски: Шофьори, бъдете внимателни!

Общество

23-12-2016, 08:25

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес почитаме Св.Преподобни Наум Охридски

Очаква се над 200 000 автомобила да тръгнат от столицата днес и утре

Във връзка с очаквания интензивен трафик в последния работен ден преди коледните празници началникът на "Пътна полиция" комисар Бойко Рановски призова шофьорите да бъдат по-търпеливи, да използват обходни маршрути и при възможност да пътуват в светлата част на деня. По думите му се очакват над 200 000 автомобила да тръгнат от столицата.В "Денят започва" комисар Рановски уточни, че по традиция "Пътна полиция" съвместно с колегите от АПИ създават организация за присъствие на пътя, където е най-големият трафик, за да се подпомогне движението и да се изнесат по-бързо автомобилите, информират от БНТ.

Той обаче предупреди, че тази година на магистрала "Хемус" има ремонти, които ще продължат през цялата зима. Там традиционно е един от натоварените маршрути, когато дори няма ремонти. Комисар Рановски призова водачите да бъдат по-толерантни и внимателни по магистралата, да изчакват, когато се образува колона. Пътуващите за Северозападна България да използват атернативните маршрути през Петрохан, Искърското дефиле, за да не натоварват допълнително магистралата.

По думите му водачите трябва да са подготвени за движение при зимни условия, кактко и автомобилите им да бъдат подготвени - резервоарите да са заредени с гориво, да има почистваща течност за стъклата, гумите да бъдат подготвени. Хората трябва да бъдат по-търпеливи, да се движат с възможно най-малка скорост.

Рановски призова хората по възможност да се движат в светлата част на денонощието, когато ще бъдат отпочинали и ще могат да пътуват по-спокойно.

Очаква се над 200 000 автомобила да тръгнат от столицата днес и утре.