Ученици от Мездра посетиха Народното събрание

Поканата за посещението бе отправена и от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов

Ученици от Мездра посетиха Народното събрание по  покана на народните представители от ПП ГЕРБ Петя Аврамова и Красен Кръстев.  Възпитаниците на ПГ „Алеко Константинов” бяха придружени от директора на учебното заведение Христинка Минова, преподаватели и председателя на ОбС – Мездра Яна Нинова.

Поканата за посещението бе отправена и от председателя на Парламентарната група на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов при посещението му в професионалната гимназия през месец  септември. Тогава бе предоставено оборудване за кабинета по „Информационни технологии”, включващо компютърни конфигурации и столове. В средата на месец август Цветан Цветанов се срещна с ученика от Професионална гимназия "Алеко Константинов" Венцислав Манчовски и заедно с областния координатор на ГЕРБ-Враца Петя Аврамова поеха ангажимент да преоборудват кабинета в гимназията. По-малко от месец след срещата новите компютърни конфигурации и столове за кабинета бяха закупени. Парламентарната група на ГЕРБ отпусна сумата от 6000 лева за закупуване на новите компютри. Останалата част от необходимата сума в размер на 12 000 лева бяха отпуснати от „Технополис“.

Учениците от горните класове на гимназията бяха посрещнати в парламента от народните представители Петя Аврамова и Красен Кръстев. По време на срещата, която се проведе в зала „Изток”, младежите зададоха много въпроси за същността на парламентарната дейност, за работата на народните представители в комисиите и по време на заседания. Петя Аврамова и Красен Кръстев разказаха за работата, която се успели да свършат през последните две години. Учениците бяха подготвили на народните представители подаръци и паричка за Игнажден и благодариха за предоставената възможност да посетят Народното събрание.  В края на срещата всички участници си направиха обща снимка за спомен от вълнуващия ден.  Петя Аврамова и Красен Кръстев също бяха подготвили подарък за своите гости –календар на Народното събрание и увериха младежите, че съвместните инициативи ще продължат и занапред.