Близо 2 милиона лева отпусна правителството на общини в област Пловдив

Това са пари, с които ще бъдат решени важни за тези общини проблеми

На свое заседание Министерски съвет отпусна близо 2 милиона лева за общините Карлово и Стамболийски. „Изключително съм доволен от отпуснатите средства и лично благодаря на премиера Бойко Борисов, финансовия министър Владислав Горанов и министрите за взетото решение. Това са пари, с които ще бъдат решени важни за тези общини проблеми, коментира областният координатор на ПП ГЕРБ Пловдив област Розалин Петков. Допълнителните разходи за 2016 година са разпределени към бюджета на  Карлово - 1 милион лева. Те са за реконструкцията на спортен комплекс „Васил Левски“ - 500 000 лева,  за основен ремонт и реконструкция на площад “В. Левски“- 350 000 лева, за националната рекламна кампания във вързка с честването на 180-та годишнина от рождението на Апостола - 100 000 лева  и за реставрация на паметника на Васил Левски - 50 000 лева.
“Благодаря от името на карловци на цялото правителство и каня лично премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов на 18 юли 2017, когато се навършват 180 години от рождението на Апостола на свободата, да открием обектите. Тези пари са от изключителна важност за нашата община. Освен, че с тях ще осигурим финансова стабилност, ще продължим да поддържаме живи българските национални възрожденски традиции“, каза кметът на Карлово д-р Емил Кабаиванов.
С решението на Министерски съвет по бюджета на община Стамболийски са преведени 787 000 лева, които ще отидат за разплащане на започналия през 2009 година екологичен обект: “Доизграждане на канализационната мрежа в село Йоаким Груево“- етап първи.
„Искам да изкажа специална благодарност на министър-председателя Бойко Борисов и на неговия кабинет, на г-жа Менда Стоянова, на г-н Розалин Петков, на народните представители от ПП ГЕРБ и на председателя на Парламентарната група  на ГЕРБ Цветан Цветанов, защото с отпуснатите средства Община Стамболийски ще се справи с финансовите си проблеми. Без тези пари, общината бе обречена на фалит“ каза и кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.