Сред жертвите на атентата в Берлин има трима чужденци

Терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорността за нападението

Чужденци от няколко държави са сред загиналите в Берлин. При разпознаването на жертвите е станало ясно, че има един украинец, жена от Италия и гражданин на Израел.

Продължава разследването на атентата, след като вчера основният заподозрян беше освободен изненадващо заради липса на улики. Терористичната групировка "Ислямска държава" пое отговорността за нападението, но според експерти съобщението на терористичната организация не може да се смята за достоверно.

Хиляди берлинчани и туристи се събраха снощи на площада край коледния пазар, за да изразят съпричастността си към жертвите, ранените и техните близки.

Беше отслужена и траурна литургия. 23-годишният пакистанец Навед Б, който беше задържан като предполагаем извършител на атентата в Берлин вчера е освободен.

При атентата в Берлин загинаха 12 души а десетки бяха ранени. Властите признаха, че задържаният от тях пакистански гражданин може и да не и истинският извършител. Съмнението се породи от твърденията на задържания пакистански имигрант, че няма нищо с атаката. Властите са категорични вече, че става въпрос за терористичен акт. По думите на главния прокурор все още не е установено дали извършителят е получавал инструкции от чужбина.