Уникалната smart court система Play Sight вече е в Пловдив

Състои се от десет камери, които заснемат тренировката или мача от различни позиции

За първи път не само в България, но и в цяла Източна Европа любителите на тениса имат възможността да се възползват от smart court системата Play Sight, която бе монтирана в залата на "Атаро Клима" в Пловдив.  
Тя се състои от десет камери, които заснемат тренировката или мача от различни позиции. След това видеофайловете се обработват и архивират в база данни. Това позволява да бъде направен пълен статистически и видеоанализ. Освен това тенисистът сам може да види от различни гледни точки своите действия на корта, да анализира своите грешки и да се убеди над какво в играта си трябва да работи.

Системата записва постановката на тялото преди и по време на всеки удар, измерва неговата сила и траекторията на топката. Заснема се и цялото движение на спортиста по корта. Четири от камерите са за автоматично припознаване на ударите, а останалите шест осигуряват видеоанализ със забавен каданс и повторения. Тази система се използва в над 30 държави по света. Инсталирана е и на някои от тренировъчните кортове на турнирите от Големия шлем.
От системата и от новоположената френска настилка със сертификат от ITF първи се възползваха участниците в Коледния детски тенис турнир за момичета до 10 години. В надпреварата, която се проведе по регламента „всеки срещу всеки“ участваха таланти от различни клубове от страната. Победителка с максималните 9 победи стана Росица Денчева ТК "Плевен 90". Второто място зае друга надежда от Плевен – Йоана Константинова със 7 победи, а трето място си поделиха Никол Николова от ТК "Испано" (Варна) и Елизара Янева ТК "Академик 83" (Пловдив) с по 6 победи,съобщиха от българската федерация по тенис.