Министър Кралев връчи наградата за „Туристическо събитие“ на Празника на розата в Казанлък

Фестивалът получи най-много гласове в категорията, част от Годишните награди в туризма след он-лайн гласуване

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградата за “Туристическо събитие“ на кмета на Казанлък Галина Стоянова за Празника на розата. Фестивалът получи най-много гласове в категорията, част от Годишните награди в туризма след он-лайн гласуване, което продължи от 8 декември до 18 срещу 19 декември вечерта. Годишните награди в туризма е инициатива на Министерството на туризма, чиято цел е да популяризира туристическите обекти и дестинации.

Сред финалистите в категорията „Туристическо събитие“ бяха и две спортни събития - регатата Black Sea Tall Ships и „Байк и Рън за Чепън“.

„Спортът е много мощен промоутър. Големите спортни събития привличат много туристи и аз се радвам, че сред финалистите в категорията има спортни събития“, каза министър Красен Кралев. „Един от символите на България обаче е българската роза и съвсем заслужено Община Казанлък печели в тази категория с прекрасния фестивал на розата, който се организира традиционно в града“, добави спортният министър. По думите му през следващите две години предстоят много важни спортни събития, на които България ще е домакин и той се надява спортните кандидати в категорията за туристическо събитие да се увеличат. Още през февруари 2017 г. в Банско ще се проведат стартове от световната купа по сноуборд, на които ще имаме възможност да гледаме на живо нашите звезди Радо Янков и Сани Жекова, а през 2018-та година в България ще се проведе най-голямото спортно събитие, на което страната ни е била домакин - Световното първенство по волейбол.

На церемонията по връчване на първите Годишни награди в туризма присъстваха министърът на туризма Николина Ангелкова, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова, посланици, представители на местната и парламентарната власт.

Победителите в Годишните награди в туризма се оценяват в 16 категории в два етапа - подбор на финалистите по методология, определена от Министерство на туризма и он-лайн гласуване. За различните категории са подадени над 200 кандидатури.