Жертвите на "Бояришник" в Иркутск достигнаха 41

Свят

19-12-2016, 17:33

Снимка:

tass.ru

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Одеколон натръшка смъртоносно 18 руснаци в Иркутск

Кметството на Иркутск изпрати общински служители и охранители да обикалят жилищата, за да предупреждават гражданите, че е опасно да употребяват въпросния продукт

Досега беше съобщавано, че отровените са пили лосион, но според Алексей Крупин, оглавяващ сибирския окръжен клон на федералната служба за регулиране на алкохолния пазар, "Бояришник" е концентрат за вана. На етикета пише, че съдържа 93 на сто етилов спирт, екстракт от глог, лимоново масло, глицерин и диетилфталат, заяви за ТАСС Крупин. Посочен е обаче несъществуващ номер на стандарта, по който течността е произведена, както се твърди - в Санкт Петербург. Експертизата откри в продукта метилов спирт и антифриз, добави той.

Кметството на Иркутск изпрати общински служители и охранители да обикалят жилищата, за да предупреждават гражданите, че е опасно да употребяват въпросния козметичен продукт. Във входовете на блоковете се разлепват обяви с информация за инцидента и предупреждения към населението.

В рамките на следствието са задържани двама продавачи на концентрата. В момента следователи и полицаи извършват обиски на пазарите, където се е продавал "Бояришник". Открити са над 100 пункта за продажба на алкохол с нарушения на правилата за търговия, съставени са няколко десетки протокола, конфискувани са над 2000 литра нелегално продавани спиртни напитки. В редица места, където се продава козметичното средство "Бояришник", са иззети над 2000 съда, пълни с този концентрат, с общ обем повече от 500 литра, информират от федералното следствие.