Министерството на туризма ще връчи първите Годишни награди в туризма

Победителите в Годишните награди в туризма се оценяват в 16 категории в два етапа

За първа година Министерството на туризма ще връчи Годишни награди в туризма. Официалната церемония ще се състои на 19 декември, от 19:00 часа, в зала „Концертна“ на Централния военен клуб, София. Сред гостите на проявата ще бъдат министри, депутати, кметове, представители на бизнеса, туристическите организации, медии и др.  

Победителите в Годишните награди в туризма се оценяват в 16 категории в два етапа. Разработена бе специална методология, съобразена със съответния набор от количествени и качествени показатели и измерители, съобразени с критериите на Световната организация по туризъм. През първия етап всеки желаещ можеше да подаде кандидатура, съгласно Правилата за кандидатстване, публикувани на интернет платформата www.tourismawards.bg. В продължение на повече от един месец бяха подадени над 200 кандидатури в 15-те обявени категории (в 16-та категория „Изборът на българите“ номинираните са предварително определени).

Всички те бяха разгледани и оценени, съгласно разработената методология и карти за оценка. От 8 декември започна публичното онлайн гласуване на платформата www.tourismawards.bg, което ще определи победителя във всяка категория. То приключи в полунощ на 18 срещу 19 декември. Тогава ще са ясни победителите във всяка категория и те ще са определени изцяло от хората. Гласуването през интернет платформата www.tourismawards.bg беше ограничено на база IP адреси, като може да се гласува по един път от устройство. Всички подадени повторно гласове от едно устройство са регистрирани като недействителни.