Цвета Караянчева подари коледно представление на децата в Кърджали

Духът на Коледа оживя днес на сцената на театъра в Кърджали по време на премиерното представление „Муминтролите спасяват Коледа”

Духът на Коледа оживя днес на сцената на театъра в Кърджали по време на премиерното представление „Муминтролите спасяват Коледа”, което народният представител Цвета Караянчева дари на малчуганите в навечерието на празниците. Оригиналният сценарий, свежата актьорска игра и децата-таланти, които се превъплътиха в тролове, джуджета и елфи бяха аплодирани от над 350 палавници и още толкова родители, баби и дядовци.

Всички вкупом успяха да върнат доверието в Дядо Коледа и да убедят добрия старец, обезсърчен от агресията на новите технологии, че децата имат нужда от него, защото той е синоним на доброто и обичта към близките и че неговите дървени влакчета, камиончета и кукли никога няма да бъдат заменени от айфоните, плейстейшъните и таблетите. Цялата история бе пресъздадена от чудните муминтроли – любими герои от финландските приказки, които се будят от зимен сън, за да се срещнат с Дядо Коледа и елените и подарят на децата едно вълнуващо и незабравимо преживяване. На финала всяко дете получи от народния представител Цвета Караянчева коледна шапка, шоколадов Дядо Коледа и снимка за спомен   с добрия старец в прословутата му шейна.