Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на Гиньо Ганев

Общество

18-12-2016, 16:17

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Скръбна вест. Почина Гиньо Ганев

До последния си дъх Гиньо Ганев остана безкомпромисно предан на парламентаризма и принципите на правовата държава

Председателят на парламента Цецка Цачева изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на Гиньо Ганев, съобщиха от пресцентъра на Народното събрание. „Напусна ни един забележителен парламентарист, държавник и конституционалист, човек със силна харизма, с ярко и неподражаемо присъствие в политическия живот на страната“, отбелязва председателят на парламента.

„Вярвам, че общество ни винаги ще си спомня с дълбока признателност за всеотдайната и вдъхновена дейност на Гиньо Ганев като дългогодишен депутат“, се казва в писмото на Цецка Цачева. Тя отбелязва още, че той неуморно е работил за изграждане на съвременната правна уредба и е дал своя ценен принос за демократичното развитие на България. По думите й до последния си дъх Гиньо Ганев е останал безкомпромисно предан на парламентаризма и принципите на правовата държава.

„Няма да бъде забравена неговата дейност като първи омбудсман на Република България, а участието му в многобройни каузи, граждански инициативи и комитети ще остане като образец за достойно гражданско поведение, родолюбие и патриотизъм“, пише в съболезнователния адрес председателят на Народното събрание.