Цветанов: Шансовете за кабинет могат да са и повече от 20 процента

Най-важното е дали ще можем да се обединят около свършеното до момента и дали може да продължим с това, което е в четиригодишната управленска програма

Към настоящия момент тези 20 процента остават като възможност и 80 процента като невъзможност да се направи кабинет, всичко зависи от официалните разговори. Това коментира пред журналисти в парламента председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По думите му, шансовете могат и да са над 20 процента.

 

Отчитайки резултатите от двегодишното си управление до настоящия момент, показателите са изключително добри, отбеляза Цветанов и допълни, че точно затова са длъжни да разговарят с партньорите си. Зам.-председателят на ГЕРБ обясни, че дава този по-висок процент на вероятност за съставяне на правителство, защото, когато процентът е по-голям, има повече надежди и повече шанс да се стигне до консенсус, който може да ги обедини в името на националните приоритети.

Цветан Цветанов смята, че най-важното е дали ще могат да се обединят около свършеното до момента и дали може да се продължи с това, което е в четиригодишната управленска програма. Той е убеден, че такава възможност съществува и че Бойко Борисов е достойният за министър-председател. Председателят на ПГ на ГЕРБ уточни, че имена не са обсъждани до момента, а разговорите са за параметри на държавата и за това какво евентуално могат да направят заедно.

Цветанов напомни, че от ПГ на ГЕРБ за заявили, че ще се съобразят с резултатите от референдума. Ще държим да има мажоритарен избор, който да даде възможност да отговорим на обществените очаквания, посочи той. Ние държим на мажоритарната система, декларира политикът. В отговор на въпрос председателят на ПГ на ГЕРБ каза, че Брюксел иска да бъде продължено това, което е правено досега в България.