Министър Кралев награди най-добрите спортисти и треньори на СУ „Ген. Владимир Стойчев“

За номер 1 през 2016 г. бе избран бронзовият медалист от Европейското първенство по бокс за юноши в Лвов Венсан Киркоров

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградите на най-добрите спортисти и треньори на Държавното спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“. За №1 през 2016 г. бе избран бронзовият медалист от Европейското първенство по бокс за юноши в Лвов (Украйна) Венсан Киркоров.
„Щастлив съм да присъствам на награждаването на 10-те най-добри спортисти на спортно училище „Ген. Владимир Стойчев“. Много се радвам, че спортист, който има връзка с моя роден град Варна стана победител в тазгодишната анкета. Познавам се с бащата на Венсан и с чичо му Киркор Киркоров и му пожелавам да надмине неговите успехи. Защото боксът е един от специалните български спортове, който през годините ни е носил много успехи и поводи за радост“, каза Кралев.
Министърът пожела на всички спортисти от десетката на спортното училище да влязат и в десетката на най-добрите спортисти на България.
„Нашето училище е възпитавало едни от най-добрите ни спортисти като  Мария Гроздева, Весела Лечева, Кубрат и Тервел Пулеви, Румяна Нейкова, Таня Богомилова и още много други, които са защитавали цветовете на България и са носили слава на Родината. През тази година спортното училище „Ген. Владимир Стойчев има над 280 медала, спечелени на държавни, световни и европейски първенства, което показва, че традициите са силни и имаме достойни наследници, които да ги продължат“, допълни Кралев.
Министърът изказа специални благодарности на треньорите и преподавателите, че се грижат за децата на България и пожела здраве на учениците като ги призова наред с тренировките да не забравят и учението.
Директорът на СУ „Ген. Владимир Стойчев“ Васил Вутев благодари на Министерството на младежта и спорта за оказаната през годината подкрепа и изказа увереност, че традицията училището да има медалисти от последните четири Олимпийски игри, ще бъде запазена и в Токио през 2020 г.
По време на церемонията специални грамоти получиха Олег Миров и Красимира Георгиева, които спечелиха бронзови медали на завършилото на 15 декември в Лимасол (Кипър) световно първенство по самбо за кадети.


Класиране на 10-те най-добри спортисти на спортно училище „Ген.Владимир Стойчев“ за 2016 година:

1. Венсан Киркоров – бокс с треньор Александър Мартинов;
2. Иван Стоилов - борба класически стил с треньор Мариян Бяндов;
3. Изабел Христова - самбо с треньори Красимира Томова и Борис Борисов;
4. Джемал Али - борба свободен стил с треньор Ангел Тодоров;                
5. Денис Андреев - акробатика с треньор Юри Инджов;
6. Денис Гайнов – бокс с треньор Александър Мартинов;
7. Любомир Пенев – бокс с треньор Александър Мартинов;
8. Пламен Шекерджиев – волейбол с треньор Симеон Симеонов;
9. Станислав Стефанов – джудо с треньори Красимира Томова и Борис Борисов;
10. Добрин Василев и Борислав Костов – волейбол с треньор Симеон Симеонов

Най-добри треньори за 2016 година:

1. Александър Мартинов-бокс;
2. Мариян Бяндов - борба класически стил;
3. Красимира Томова и Борис Борисов – джудо;
4. Ангел Тодоров - борба свободен стил;
5. Юри Инджов – акробатика;
6. Симеон Симеонов - волейбол