Убиец изтърва личната си карта до заклания от него пастир, живеели в обща квартира

Крими

15-12-2016, 18:29

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Руслан Иванов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Полицията издирва мъж за извършено престъпление

Полицията издирва престъпник

Престъплението стана в шуменското село Златар

Жертвата е 46-годишният Хюсеин Реджеб от Бяла река, заподозрян е 41-годишният Атанас Михайлов от Бургас .

Полицията в Шумен обяви за издирване 41-годишният Атанас Манолов Михайлов от Бургас, заподозрян, че е убиецът на Хюсеин Реджеб от върбишкото село Бяла река. Убийството е станало в село Златар, община Велики Преслав, където само преди няколко дни двамата били наети за пастири. Чорбаджията им осигурил подслон в една негова наследствена къща, цанил ги срещу  10 лв. на ден и храна да пасат овцете. Никой не ги е познавал в селото.

Жертвата е била многократно намушкана с нож по тялото, най-много прободни рани попаднали в ключицата в ляво. Удрян е по лицето до посиняване. Тройната аутопсия ще уточни кои от раните са били фатални. Но според непотвърдена информация намерили го с прерязано гърло. Най-вероятно убийството е станало след пиянска свада в нощта срещу сряда.

Убиецът е изчезнал веднага. Местни хора го видели някъде между 8 и 10 часа да напуска селото с две чанти багаж. Обяснил, че се мести, намерил си друга работа.

В бързината обаче изпуснал под леглото калъфче с документи, включително и личната си карта, която криминалистите намерили.

Закланият е намерен в стаята от фермера. След като двамата пастири заранта в сряда не изкарали овцете на паша, той отишъл да ти търси и намерил мъртвото тяло на Хюсеин на леглото. От предполагаемия убиец нямало и следа. Няма го и ножът.

Според местни хора от родното му село Бяла река Хюсеин рядко се вясвал там. Работел като строител някъде из Бургаско, откъдето пък е убиецът. Според неофициална информация и двамата са лежали по затворите и от там се познавали. Как са се озовали заедно в селото не е ясно, но се предполага, че фермерът ги е цанил двамата едновременно.

Жертвата никога не се е женил, били трима братя, но сега е жив само по-малкият, 45-годишният Неджат Реджеб. Той живеел в Шумен и работел като общински чиновник, разказва местни. Имал брат близнак, който починал преди години. Сега пък Хюсеин е убит и това много го разстроило.

Атанас Манолов Михайлов се издирва във връзка с извършено криминално престъпление, писаха в прес съобщение от полицията от Шумен . За последно мъжът е бил видян в село Златар, община Велики Преслав в сряда между 8 и 10 часа сутринта. Бил облечен с тънко яке на каре с преобладаващ червен цвят. Носил е светъл бяло - розов панталон, бил е обут с кафяви обувки. Възможно е да е облечен и в работни кафяви дрехи. Атанас Михайлов е висок около 175 см, с нормално телосложение, слаб, с къса коса с леко челно оплешивяване.

Умоляват се всички, които имат информация за него да се обадят в най-близкото полицейско управление или на телефон 112 при гарантирана анонимност.

Източник: "24 часа"