Гонзо:Феновете искат новите играчи да са Меси и Роналдо

А треньорите Моуриньо и Капело, но няма как да стане



Легендата на Левски Георги Иванов-Гонзо може и да е далеч от "Герена" в последните месеци, но винаги ще остане обвързан с този клуб и думата му за него ще тежи. Макар и сега да е начело на Черно море, той има мнение за случващото се там.

"Лудогорец може да победи всеки един български тим, когато си иска. Единствен Левски може да му е конкуренция в един мач или за Купата. При друго първенство - няма никакъв шанс", заяви Гонзо специално за предаването "Домът на футбола" по Диема Спорт.

"Това е отбор от скъпи футболисти, те не са взимани с малко парии компромиси. Когато имаш четири варианта и първите три не искат да чуят въобще, е трудно. Левски може да стигне това, ако всички там са един юмрук, иначе няма да стане", сподели той и говори за освобождаването на Люпко Петрович.

"Не съм бил в периода, когато Люпко беше освободен. Но донякъде вина имат феновете и медиите. Откровено някои медии обиждат открито Левски или някоя личност. И когато един треньор не чувства подкрепа от ръководството, а ти си човек на 70 години и всеки ден те сменят, нормално е да си тръгнеш."

"Говорил съм си с него, не можеш да чакаш всеки един мач за загуба и да го изгониш, а после да му се сърдиш, че си е тръгнал. Още след напускането му се видя, че Левски има проблем. Сбъркаха с освобождаването му", сподели Гонзо и продължи.

"В моментното състояние на отборите в първенството, само Левски е конкурентен на Лудогорец. Левски година и половина е градил отбор. Не ме питайте как трябваше да махна 12 играчи и да доведа 12 на нивото на Левски. Тези тимове, които са с изграден състав, са с предимство. Локо Горна, Нефтохимик, Верея, те не бяха готови за този формат", сподели той.

Гонзо е известен още с това, че е най-добрият реализатор в историята на Вечното дерби с ЦСКА и затова думата му има тежест и за "червените". Той сподели, че очаква от тях да изглеждат по този начин в момента, но е категоричен, че в бъдеще това се промени.

"Нормално да има колебания там, защото бяха събрани като отбор месец преди началото на сезона", заяви Иванов и продължи.

"ЦСКА ще бъде ЦСКА, ще видите напролет. Ще привлекат хора, които да ги стабилизират. Когато правиш един отбор, нормално е да лъкатушат. Аз съм го изживял в Левски, винаги има колебания, когато градиш отбора. Феновете искат от първия ден новите играчи да са Меси и Роналдо, а треньорът да е Моуриньо и Капело. Няма как", завърши темата Гонзо.