Цветанова и Григорова: Готвим се усилено за Купата на ЦЕВ

Волейболистките очакват с нетърпение мачовете от евротурнирите

„Марица“ (Пловдив) победи „Славия“ (София) с 3:1 (25:13, 22:25, 25:19, 26:24) в отложен мач от 2-ия кръг, който бе последен за тима от есенния дял на женското първенство. Това бе и първи загубен гейм за шампионките през този сезон. Така с пълен актив от 21 точки след първите 7-кръга волейболистките на Иван Петков са едноличен лидер в класирането.

„Срещу „Славия“ играхме не особено добре - разпиляно, изнервено, безотговорно. Може би подценихме противника. Имахме и здравословни проблеми, но на отбор като нашия тези неща не би трябвало да се отразяват и да бъдат фактор“, заяви след мача диагоналът на „жълто-сините“ Габриела Цветанова.

„През януари ни чакат двубои от турнира за Купата на ЦЕВ. Все още не знаем противника си. Като цяло следим и двата евентуални такива. Лично аз нямам предпочитания. Сега влизаме в цикъл на подготовка точно за тези мачове и чакаме да стане ясно с кой играем“, добави още Цветанова.

„Успяхме да излезем от трудна ситуация в четвъртия гейм и победихме. Но със сигурност имаме още какво да покажем. На национално ниво си свършихме работата. Готвим се усилено за турнира за Купата на ЦЕВ. Ще излезем и ще дадем максимума от себе си в предстоящите двубои“, сподели пък центърът на „Марица“ Виктория Григорова.