Цветанов: 20:80 са шансовете да се състави правителство

Ще направим този разговор, защото политическата етика го изисква

ГЕРБ отива на преговори с Реформаторския блок. Така председателят на ПП на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира пред Нова телевизия предстоящите разговори с Реформаторския блок за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание.
"Последният връчен мандат е на реформаторите. Те са ни били коалиционни партньори и не виждам защо да не проведем диалог с тях", заяви Цветанов.
Според него реформаторите полагат максимални усилия, за да съставят правителство. "Когато ние съставихме правителство, направихме максимално много компромиси. Ще проведем разговори с тях, защото политическата етика го изисква. Преди да си провел разговор, не може да кажеш, че няма да има абсолютно никакъв резултат от него", посочи Цветанов.
"Възможностите да подкрепим тяхно правителство са много малки, но е възможно. Ако трябва да сложа проценти, то те биха били 20 срещу 80. Трябва да свикнем с това, че политиците трябва да си говорят", добави той.
Ако не отидем на разговор, интерпретацията ще бъде: ГЕРБ се държат високомерно, коментира Цветанов. Той каза, че ще се срещнат с ръководството на СДС, "защото политическата етика го изисква". По думите му правителство би имало, ако изчисленията покажат, че то ще разполага с подкрепата на повече от "120-140" гласове в парламента.