Волейболно съзвездие за откриването на турнира Иван Николов

Съпругата му и легендарна волейболистка Верка Николова произнесе прочувствено слово

Цяло волейболно съзвездие от бивши и настоящи национали и волейболни специалисти украси откриването на ХХ юбилеен турнир за купата „Иван Николов“ в девическото направление, който тази година е за момичета, родени 2002/2003 година.
Надпреварата се провежда в залата на столичното 81 СУ „Виктор Юго“,  където се помещава домакинът ВК Звезди 94. Турнирът е единственият с толкова дълга история във волейбола у нас, като не е бил прекъсван до сега, а през изминалите години е бил за различни възрасти.
На официалната церемонията присъстваха президентът на Българска федерация по волейбол Данчо Лазаров, генералният секретар Владимир Николов, вицепрезидентът Любомир Ганев, шефката на детско-юношеското направление в БФВ Верка Николова, треньорът на женския национален отбор Иван Сеферинов, единствения български волейболист, който е намерил място в залата на славата в САЩ Димитър Златанов, бившите национали Борислав Кьосев, Николай Иванов, Александър  Попов, Юлия Иванова, Таня Гогова, представители на Столична Община и много други.

Верка Николова, в памет на чиито съпруг и един от най-големите треньори във волейбола у нас Иван Николов се провежда турнира, благодари на всички гости уважили юбилейното издание, като спомени от изминалите години предизвикаха емоции и сълзи в очите й. Тя пожела успехи на младите волейболистки като заяви, че независимо от резултатите, всички трябва да се забавляват на волейболното поле.

Президентът на БФВ Данчо Лазаров пожела на момичетата да израстват все повече във волейболните битки и да следват традициите на големите състезатели, гости на откриването, като вървят по техните стъпки.
„Дайте от себе си най-доброто и нека най-добрият победи. Но важното е, между вас да има приятелство и разбирателство и да играете волейбол с удоволствие“, пожела президентът на участничките.