Издирват мъж в Стара планина

Последната връзка с изчезналия турист е била осъществена по телефона с негов приятел в понеделник вечерта

40-годишен мъж от Русе се е изгубил в Стара планина. По първоначални данни, той не се е прибрал вече трети ден. Сигналът към спасителната служба е подаден вчера в ранния следобед. В операцията по издирването участват планински спасители от Карлово и Троян. Последната връзка с изчезналия турист е била осъществена по телефона с негов приятел в понеделник вечерта.

Тодор Владимиров бил отседнал със свой приятел в хижа над Сопот в петък вечерта. На следващия ден решили да тръгнат до връх Ботев, но хижарят им казал, че времето се влошава и е неблагоприятно за преходи. Въпреки това Тодор тръгнал сам.

"Влошаването на времето го е накарало да си промени неговите планове и ще се опита да се спусне към х. Васил Левски, която се намира на два часа път от мястото където предполагам той е успял да говори по телефона. От рано тази сутрин спасителните екипи проверяват всички маркирани маршрути и заслони. Началникът на спасителната служба в Карлово посочи, че по информация на близките Тодор е опитен планинар и добре познава този район
Знае къде има обхват, не е случаен човек и ще си включва телефона само там където има обхват, но слизайки от връх Жълтец посока Васил Левски той там няма покритие на нито един от операторите, съобщи Христо Стаматов - началник на ПСС Карлово

От планинската спасителна служба предполагат, че изчезналият турист е бил добре екипиран, защото взел спални чували и палатка. От туристическото дружество в Русе съобщиха за БНТ, че Тодор има изкарани курсове за пещерняк и височинен алпинизъм. Бил изключително голям екстремист, обичащ адреналина.