Доставени са фургоните за семействата, които останаха без домове в Хитрино

Разположението им ще се уточни след като се ликвидират последствията от аварията

Подвижните къщи за бедстващите хора са разположени на специална площадка в село Тимарево, което е в непосредствена близост до Хитрино. Фургоните се транспортират от Южна България от служители на ГДПБЗН. Създадена е необходимата организация, по искане на кмета за доставяне на 23 фургона, пригодени за живеене. Те са оборудвани с електрически инсталации, имат готварски печки и всичко, което е необходимо за живеене.

В момента е важно да ликвидираме последствията от аварията и на следващ етап ще преценим къде да бъдат разположени в Хитрино, обясни началникът на Националния оперативен център на ГДПБЗН комисар Тошко Бързилов.

Предприети са действия за подготовката и разполагането в селото в следващ етап с необходимите материали и техника. Фургоните са предвидени за хората, чиито домове са напълно унищожени и няма къде да живеят. След като се извърши оглед на място и сe установят жилища, които са потенциално опасни за живеене, ще се прецени дали има нужда от още фургони. На този етап те са предостатъчни, обясни кметът на Хитрино Нурдин Исмаил.

По време на първото заседание на сформирания Обществен съвет е уточнено, че всеки един от членовете ще се срещне днес с бедстващите семейства и ще им покаже оборудваните за живеене във фургони. Ако тяхното искане е да бъдат в имотите си, а не на обща площадка, ние ще се съобразим с това и ще преместим фургоните.

Кметът на Хитрино за пореден път благодари на всички, които с труд, техника и средства оказват помощ на пострадалите семейства в селото.