Габриел Донев във втори кръг в Турция

Българинът попадна в основната схема на турнира в Анталия

Габриел Донев, който влезе в основната схема в Анталия (Турция) с награден фонд 10,000 долара като „щастлив губещ“, преодоля и първия кръг на състезанието. Българинът поведе на Петър Хайек (Чехия) с 5:2, след което съперникът му се отказа. В следващия кръг негов съперник ще бъде италианец - Рикардо Стиглич или Аделчи Виргили.
 
На двойки Донев и партньорът му Домагой Билеско (Хърватия) отпаднаха на старта след загуба от топ поставените румънци Патрик Григориу и Патру-Александру Лукану с3:6, 7:5, 3:10. В същата надпревара приключи участието на получилите "уайлд кард" Юри Хачатрян и Максим Тихомиров (САЩ). Те отстъпиха на поставените под номер 4 украинци Глеб Алексеенко и Вадим Алексеенко с 5:7, 2:6.
 
Националката на България за "Фед Къп" Елица Костова отпадна в първия кръг на силния турнир по тенис на ITF на твърди кортове в Дубай с награден фонд 100 хиляди долара и гостоприемство. Костова загуби от Нина Стоянович (Сърбия) с 4:6, 3:6. Другата ни представителка Виктория Томова пък регистрира поражение с 3:6, 3:6 от петата в схемата Су Вей Сие (Тайван), бивша номер 23 в света. За участието си Костова и Томова си осигуриха по 1 точка и 887 долара.
Петя Аршинкова пък приключи участието си на турнира в Казабланка (Мароко) с награден фонд 10,000 долара. Тя отстъпи на седмата в схемата Жозефин Буалем (Франция) с 1:6, 4:6 в среща от първия кръг на надпреварата.